You are here:   Home  /  The Building  /  Renovation Completed, Prologis Moves In — [26 Images]
  • Pier 1 from the Bay
  • Embarcadero Entrance to Pier 1
  • Looking into Pier 1 at night
  • Pier 1 Entrance
  • Inside the Embarcadero entrance to Pier 1
  • Pier 1 Interior
  • Pier 1 Open Office Organization
  • Pier 1 Interior
  • Pier 1 Interior
  • Pier 1 Open Office Organization
  • Pier 1 South Side
  • Pier 1 South Apron
  • Pier 1 South Apron
  • Pier 1 Interior
  • Pier1_19-UPLOAD
  • Pier 1 Conference Room
  • Pier 1 Interior
  • Pier 1 Interior
  • Pier 1 Conference Room
  • Pier 1 Interior Detail
  • Pier 1 Interior
  • Pier 1 Interior
  • Pier 1 Prologis Open Office Organization
  • Pier 1 Public Space
  • Looking into Pier 1 at night
  • Entrance to Pier 1 at night

Renovation Completed, Prologis Moves In — [26 Images]

Prologis moved into its new headquarters, as did the Port of San Francisco and several notable tenants, including the venture capital firm of Weston Presidio and the Venture Law Group.  2000: The final workplace goals for the Pier 1 Project were articulated to drive the design.

These primary goals were to create a highly effective new work environment for Prologis in San Francisco. The workspace would be a testing ground for new concepts such as ways of using space and other resources efficiently: a workplace for the future. This combination of special building and unique location transformed the way Prologis works.

Along with these primary goals, Fritz Steele and Prologis articulated specific goals that would be outcomes for the organization. These specific goals were to have fewer barriers between groups, promoting richer communication and more teamwork. Through the design, there was greater support for a more effective management process and the promotion of more effective mentoring and other learning processes. All of this resulted in increased energy and excitement in the office. With the flexible design, changes in layout or locations were quicker and more efficient.

Prologis began the Change Management Process to adapt staff to the new workspace as well as to create protocols for how the new workspace will be used.  Protocol discussion ranged from how to effectively use the ventilation system and maintaining one’s workspace, to monitoring noise levels for an open office and maintaining important shared amenity spaces such as the library.  By establishing these protocols, Prologis staff created a common understanding of how a  very different workspace would be used, from the technology provided to new furniture arrangements to aspects of heating and cooling systems.

 

Photo Credit