You are here:   Home  /  Timeline  /  View Project Summary
  • Pier1_water
  • FirstQuote_Prologis01

View Project Summary

The renovation of San Francisco’s historic Pier 1 is the result of an intensive private-public partnership between a prominent locally based corporation—Prologis—and a key public agency—the Port of San Francisco. The project offered an opportunity to reinvent workplace patterns by creating a new space that reinforces each tenant’s corporate culture, with particular regard to the collaborative process. Perkins+Will initiated a workplace environment analysis, which determined that an open office configuration would support collaboration and be more productive for all employees.

The 151,000 square foot design creates an open space suffused with natural daylight, a highly flexible technology infrastructure, and a variety of private phone, conference, and meeting areas. Each employee has a sense of the entire company as well as their personal realms. The beautiful, rhythmic structure of the existing warehouse remains exposed and is enhanced by sensitively designed additions and alterations.

  0101  /  Timeline